Lourdes


MAPA CONCEPTUAL














SÍNTESI

Aquest és el resultat de la
representació gràfica i escrita del sistema conceptual treballat amb aquesta PAC1: l'article Domènech, Miquel; Javier Tirado, Francisco: (2002) Ciència, tecnologia i societat: nous interrogants per a la psicologia.http://www.uoc.edu/web/cat/art/uoc/domenech-tirado0302/domenech-tirado0302.html; la lectura del mòdul 1 de Julio Cabero “Educació i tecnologia: fonaments teòrics” i la Guia per al Debat de la PAC1 i el Dossier sobre Argumentació.

Es tracta d’un resum dels principals conceptes treballats i la seva representació gràfica feta amb el programari cmaptools.

Les conclusions que es poden treure a trets generals del mapa realitzat per tal d’interpretar-lo són:

Que avui dia vivim en una societat postindustrial on les noves tecnologies estan molt presents en el nostre dia a dia. I aquestes tecnologies no actuen de forma aïllada, ans el contrari. Estan totalment interaccionades amb la ciència i amb la societat, influenciats per un entorn, context econòmic... per tant, les TE no són neutres.

Les relacions que s’hi estableixen, tal i com trobem en l’article de Domènech i Tirado poden ser enfocades com teixits sense costures( on les reparticions d’influència no són equitatives), o bé com a perspectiva interactiva, on les relacions es consideren estables.

Hi ha defensors de les TE (tecnodeterministes) i qui els critica (sociodeterministes) , creant mites davant la tecnologia.

Les TE no sorgeixen perquè sí. Existeix una evolució hitòrica, uns fonaments, unes estratègies TIC...

La seva influència la veiem reflexada a nivell educatiu, ja que és un àmbit que reflexa la societat i per tant, les TE també s’hi inclouen. El seu treball parteix d’un enfocament i programació didàctica concreta. I la seva aplicació dependrà de la ideologia dels centres.

La seva importància també la podem veure reflexada a nivell de la UE, on es realitzen estudis per tal que la seva implantació es faci ràpida i amb intencionalitat. Els estudis s’anomenen eurobaròmetres.

En definitiva, les TE són presents avui dia i cal tenir-les en compte en tot moment ja que formen part de la nostra vida quotidiana.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



0 Responses

Publica un comentari a l'entrada