Lourdes
Conclusions. Autoavaluació pac 2.1
Aquesta pràctica m’ha servit per poder seguir reafirmant conceptes i posar-los en ordre dins el meu mapa conceptual sobre el paper i dins el meu cap. El fet d’anar reorganitzant la informació i col•locant-la allà on pertoca ajuda en el procés mental de formació de nous coneixements de forma significativa. Encara que cal dir que, abusar d’aquesta pràctica pot resultar pesat i fer que es perdi l’interès.
Considero que els conceptes que he anat adquirint en la PAC 1 els tinc bastant clars, encara que segurament no siguin del tot correctes, però ara per ara, jo els entenc d’aquesta manera. Imagino que al llarg de l’assignatura s’aniran elaborant processos cognitius de construcció, on aniré ampliant i modificant certs coneixements, elaborant canvis conceptuals, que m’ajudaran a entendre els conceptes i elaborar marcs conceptuals progressivament.

Referent a les respostes de l’avaluació inicial, en elles es pot veure clarament el canvi conceptual. Les modificacions que jo faria serien:
TE2) L’objecte principal de la Tecnologia Educativa és oferir un bon ventall de tècniques per als docents: ____8__
Certament que aquest número el modifico. Les TE no sols són tècniques i recursos sinò molt més que això. Per tant, hi posaria un 3 ja que hi ha altres elements d’objecte principal.

CC2) Aprenc tant dels companys com dels materials i consultors: ____7__
Ara per ara, li donaria un 10.Estic totalment d’acpord amb que aprenc de tots. És una de les assignatures on els companys m’estan aportant més aprenentatges, ja que entre ells es fan preguntes molt profitoses i interessants que resolen dubtes.

TC1) Els professionals de l’educació han de ser competents en les tècniques que asseguren la correcta transmissió del coneixement : ______9__
Continuo pensant el mateix

DT2) La tecnologia es basa en la ciència per la qual cosa és neutral en relació a prejudicis, valors i actituds: ___5__
Ups, aquesta resposta no seria correcta. La tecnologia no és neutral en prejudicis i valors ja que rep influència i interelació d’altres camps com son la societat. Li posaria un 2.

CC1) Les aules de la UOC són una comunitat d’aprenentatge: ___9__
Bé, en aquest cas, sí. Encara que no totes les assignatures es plantegen de forma tan significativa i didàctica com aquesta. La majoria es tracta de presentar una cativitat on reflexa els coneixements teòrics i prou. Però en tot cas, en aquesta sí.

DU2) Els debats virtuals suposen perdre força hores amb poc benefici personal: ___1__
Bé, estava equivocada. En la majoria dels debats es pengen les diferents aportacions sense cap ordre i cada un diu la seva. Aquest ha sigut un dels primers on hi ha hagut una organització i interacció en les aportacions.

TE1) La Tecnologia Educativa per a psicopedagogs consisteix en assegurar un bon domini de les TIC: ___7____
Quina equivocació de puntuació. Les TE és molt més que un domini de les TIC. Requereix un coneixement més ampli que un bon domini de les TIC. Seria un 2.
DU1) Els debats a la UOC poden millorar moltíssim: __8____
Deixaré aquesta puntuació ja que en general caldria millorar-ho.

TC2) Les TIC són necessàries per transmetre els continguts als alumnes: ____7____
Són un element important, encara que no l’únic.

DT1) El canvi tecnològic determina el canvi social: ___9_____
Bé, s’interrelacionen i un determina l’altre. Per tant, aquesta frase no seria correcte i ara li donaria un 3.

Per acabar dir que, aquesta pràctica d’anar reestructurant està resultant molt treballosa i l’estrés que suposa dedicar tantes hores a realitzar-la pot ser contraproduent ja que passa de ser divertit i atractiu a ser una obligació, fet que provoca l’efecte contrari a l’aprenentatge constructiu.
Etiquetes de comentaris: edit post
1 Response
  1. marga puges Says:

    Hola Lourdes! He llegit la teva autoavaluació, em sento propera a les teves reflexions. Malgrat tot, dec fer-te encara un comentari valoratiu, perquè em quedava un pendent abans d'acabar el curs, espero que no et molesti. Jo valoro la resposta "El canvi tecnològic crea el canvi social", encara més baixa que tu. Crec que depèn dels valors de qui ho apliqui, per exemple les polítiques neoliberals (multinacionals)no crec que creïn canvi social, sinó econòmic en mans d'uns pocs, entre ells el banc mundial, que és qui dirigeix els fils de la política econòmica, i qui explota als paisos pobres, en funció dels seus beneficis.
    Gràcies per deixar-me intervenir en el teu blog

    Un petó

    Marga


Publica un comentari a l'entrada